Dykkereise til Malta og Gozo

Med beliggenhet langt til havs, midt mellom Europa og Afrika, er Malta med sine mange soltimer, lave forekomst av farlig fisk og med krystallklart, blått vann blitt et klassisk reisemål for dykkere verden over. Det er ikke først og fremst faunaen som lokker tilreisende dykkentusiaster, men den gode sikten som gjør det mulig å utforske vakre undervannsformasjoner og gamle skipsvrak på både grunt og dypt vann.

Det rolige og milde vannet rundt øyene Malta og Gozo kan by på unike dykkeopplevelser for førstegangsdykkere så vel som de mer erfarne, og er på grunn av det store spennet av muligheter en av de mest interessante dykkedestinasjonene i Middelhavet.

Mens nybegynnere kan dykke på grunnere steder som ved hulen Ghar Lapsi, finnes det også tilstrekkelige muligheter for mer utfordrende dykking for de mer viderekommende, som for eksempel den 50 meter dype undervannstunnelen Lantern Point. Foruten dette finnes det en rekke undersjøiske grotter, huler og tuneller, vrak av diverse skip og ferjer, for ikke å glemme den spektakulære statuen av Jomfru Maria nede på 18 meters dyp blant utrolige korallrev.

Dykking på øya Gozo foregår stort sett fra land mens vrakene rundt Malta best nåes med båt. I tillegg til dykking er Malta et yndet reisemål for blant annet vannsport, sightseeing og shopping.gozo-malta-diving_27045_990x742

Privacy Policy