Dykkerferie i Egypt

0324

Når en reiser på dykkerferie til Egypt må en ta stilling til om en ønsker dagsturer med dykking, eller om en ønsker å bo ombord på en båt hele eller deler av uken. Denne type tur kalles en liveabord tur. Dersom en ønsker den ultimate dykkerferien, velger man en liveabord tur, først og fremst fordi de aller beste destinasjonene ligger for langt fra land til at det lar seg gjøre ved en dagstur. Du får også dykket mer dersom du er med på en liveabord tur. Der dykkes det nemlig normalt tre til fire dykk hver dag. Du dykker når det måtte passe deg, og når du ønsker en pause tar du deg en hvil i din egen køye. Mat blir servert mellom dykkene, og mannskapet tar seg av luftpåfylling og ordner utstyret ditt.

Om en derimot reiser sammen med andre som ikke er så begeistret for dykking, velger man selvsagt ikke liveabord tur da dette fort kan bli kjedelig for reisefølget ditt. Da finnes det mange flotte steder å bo på land, blant annet Sharm El Sheik eller Hurghada. Derfra er det mulig å ta dagsturer ut i Rødehavet for å dykke.

Sinai-halvøyen

I den nordre delen av Rødehavet ligger Sinai-halvøyen som har et unikt undervannsmiljø. Her kan du få oppleve dykking i verdensklasse. Området har et fantastisk undervannsrev med et yrende fiskeliv, og om ikke det er spennende nok så finnes det også mengder av gamle og nye skipsvrak her. På sørspissen av Sinai halvøyen ligger Ras Mohammed nasjonalpark som er kjent for sine store vegger med et utrolig rikt undervannsliv. Sjøen opp til østsiden av Sinai er dyp, noen steder opp til 2000 meters dybde. Men i Tiranstredet kommer fire korallrev opp fra dypet. Strømmen som presser rundt disse korallrevene har skapt vegger overgrodd med koraller i alle regnbuens farger. Disse revene tiltrekker seg også en del undervannsliv, blant annet forskjellige typer haier som ofte er på besøk. På den vestre siden av halvøyen ligger Suezgulfen, og her finner du en av verdens største konsentrasjoner av skipsvrak. Denne delen av Rødehavet er relativt grunn, og derfor kan de fleste vrakene nås av sportsdykkere. I nord ligger det også mange vrak, og mange av disse er fortsatt uoppdaget.

Den sørlige delen av Rødehavet

Den sørlige delen av Rødehavet har 600 kilometer med øde kystlinje, kun bebodd av et av verdens rikeste marine miljøer. Dette gir en forfriskende forandring fra de mer utviklede turiststedene i nord. Langs den sandaktige kystlinjen kan du, hvis du er heldig, få oppleve den sjeldne sjøkuen. Det er også vanlig å få se de store grønne skilpaddene her. The South Safari dekker området fra Marsa Alam til Ras Banas. The Deep South regnes fra Ras Banas til St. Johns og Abu Fendera. Her finner du, i tillegg til fantastiske vegger og steinkoraller, stimer med store frittsvømmende fisker. Det er heller ikke uvanlig at du får oppleve delfiner og flere haiarter her. South Safari har avgang fra Port Ghalib, Marsa Alam og Hamata.

Privacy Policy