Dykkerferie i Thailand

0423

Thailand er uten tvil et dykkerparadis, enten man ønsker å se korallrev og yrende undervannsliv, eller man ønsker å dykke etter skipsvrak. Erfarne dykkere kan bli med på et utall av dykkerturer arrangert av PADI-sertifiserte instruktører. Har du liten eller ingen erfaring med dykking er det mulig å ta et dykkerkurs når du kommer til Thailand. Tar man et dykkerkurs her, er man sertifisert til å dykke over hele verden. Det er også mye billigere å ta et dykkerkurs i Thailand fremfor mange andre land i verden. Ettersom det er mange som kommer fra Norden for å ta dykkerkurs i Thailand, har mange av dykkerskolene norsk-, eller svensktalende instruktører. Man kan ta alle slags sertifikater, alt fra vanlig open water til instruktørkurs.

Beste tiden å reise

Det er mulig å dykke i Thailand hele året, men det er noen tider på året hvor sikten er bedre enn andre. Dette bør en undersøke før en reiser. Dårligere sikt er derimot ikke bare en ulempe, da et rikere planktonliv fører til større sjanse for å se hvalhai, djevelrokker, forskjellige maneter og kjemperokker. Det er også forskjell på når høysesongen er på de forskjellige stedene. Skal man reise til Sør-Thailand for å dykke i Andamansjøen er den beste tiden å reise på mellom oktober og april. Ønsker en heller å reise til den thailandske gulfen er den beste tiden å gjøre det på mellom mai og september. Noen ganger er sikten så bra at man kan se livet under vann fra overflaten.

Dykkerdestinasjoner

Koh Tao betyr skilpaddeøya, og de fleste turister kommer hit for å snorkle, dykke eller for å ta et dykkerkurs. Her vil du garantert se en skilpadde eller to. Er du heldig får du kanskje sett en hvalhai også. Under vann kan sikten være opp til 40 meter, hvertfall hvis en unngår dykking i november da sikten er svært dårlig. En annen super dykkerdestinasjon er Koh Lanta. Her finner du kritthvite strender, og også er er det veldig god sikt. Alt ligger til rette for at du får se store «Monitor Lizards» og andre eksotiske skapninger i havet. Phuket er Thailands største øy, og her finner man noen av Asias beste dykkerplasser, blant annet Koh Surin nasjonalpark rett nordøst for Phuket, og Similian, som er på listen over de topp ti beste dykkeområder i verden. Øst for Phuket ligger to mindre øyer, Khai Nok og Khai Nui, og mellom disse øyene går det en langgrunn strand og et fantastisk vakkert korallrev. Anemonerevet er en undervannsøy som er hjem til mange fisk, blant annet murener, leopardhai, løvefisk og barracuda. Er du nybegynner i dykking er Koh Racha Yai å anbefale. Dybden her varierer mellom 5 og 20 meter. Ved Koh Racha Noi derimot er det ofte sterke undervannsstrømmer som krever en mer erfaren dykker.

Det finnes også andre muligheter for dykking i Thailand. I Siam Ocean World i Bangkok kan man dykke i sør-øst Asias største basseng og være med å mate haiene der.

Privacy Policy