Dykketur til Marokko

maroccoDette kongedømmet i Nord-Afrika har fascinert reisende i uminnelige tider. Med sin lange, interessante historie, sin varierte natur og eksotiske atmosfære, er Marokko et reisemål det virkelig er verdt å utforske. Marokko grenser i sør til Vest-Sahara, så dersom du alltid har drømt om å se stjernehimmelen fra en natt i ørkenen, kan Marokko oppfylle det ønsket. Det blir arrangert mange turer til ørkenen du kan delta på, og du kan stole på at du vil oppleve en magisk Aladdin-stemning. Full av oaser, palmetrær og vakre kasbaer du vil føle deg hensatt til en annen tid. Marokko er et av de nærmeste reisemålene hvor du fortsatt kan føle atdu ser og opplever noe helt annet enn det du er vant til. Marokko har mye å tilby!

Marokko har en lang kystlinje mot Atlanterhavet, og har du tid bør du kjøre langs denne kysten, det er virkelig en vakker opplevelse. Veikvaliteten er faktisk ikke så verst, selv om du må være litt tålmodig og stoppe opp for esler og nysgjerrige barn. Her er det nok muligheter for mange typer vannsport, men du må være oppmerksom på at dette ofte ikke er like utviklet som man er vant til i vesten. Gjør grundige undersøkelser på forhånd, og når du kommer til et sted som tilbyr dykking bør du sjekke alt før du bokstavelig talt stuper ut i vannet. Vær sikker på at du føler deg trygg på utstyr og ekspertise. Skal du drive med fridykking blir dette litt mindre problematisk.

Sightseeing og annen underholdning

morocco-marketDet finnes mange skjulte perler i Marokko, så det beste ville være å snakke med lokale innbyggere, som kan gi deg de mest spennende og kanskje uvanlige tipsene. Vi kan for eksempel nevne den avslappede fiskelandsbyen Essaouira, hvor vår egen Egner fant sin inspirasjon til vår alles kjære Kardemommeby! Tétouan er en annen sjarmerende kystby i nordlige deler av Marokko som ikke er oversvømt av vestlige turister, dersom du vil unngå å stå i kø med mengder av turister for å oppleve kulturen. Og kjenner du marokkanere som bor i nærheten av der du ferdes, er du kanskje heldig nok til å få med den marokkansk kulturen fra et lokalt perspektiv ved å bo privat. Dette gir en unik ferieopplevelse!

Med sterk innflytelse på andre kulturer

Og kanskje virker disse unike omgivelsene litt kjente, tross alt? Det kan skyldes at Marokko har hatt en betydelig innflytelse på populærkulturen. Du har kanskje sett historien utfolde seg i Lawrence of Arabia, en filmklassiker som er filmet delvis i nettopp Marokko. I tillegg finnes det en god del spill som har teknisk sett tar utgangspunkt i Midt-Østen, med detaljer som hører hjemme i Marokko, vi kan nevne spilleautomater som Arabian Nights, samt mange PC-spill og TV-spill som Desert Storm og Desert Strike er også kraftig inspirert av de vakre omgivelsene i ørkenlandskap.

Casablanca – den viktigste havnebyen i Marokko

Langs Atlanterhavskysten ligger Casablanca, en by absolutt verdt et stopp enten du skal dykke akkurat her eller ikke. Casablanca er den største byen i Marokko, og faktisk også en av Afrikas største byer, så dette er en travel og på mange måter moderne by. Kontrasten til det du har sett på kystveien langs Atlanterhavet er slående, med en fantastisk blanding av arabisk og europeisk bebyggelse. Casablanca har en mengde gode restauranter, og du kan for eksempel sjekke ut Tripadvisor for å finne en som frister. Pass på at du også får med deg den vakre Hassan II-moskéen, som virkelig er verdt et besøk.

Privacy Policy