Dykking i Norge

0256

Dersom man er interessert i dykking og bor i Norge så betyr ikke det nødvendigvis at en må til utlandet og sydlige strøk for å kunne holde på med dette som en hobby eller i fritiden sin. Det finnes massevis av utrolige og vakre områder rundt i hele Norge som er perfekte for dykking.
Det blir til og med sagt at Norge er et av de beste stedene i hele verden for nettopp dykking.

Norges Dykkeforbund

Vi har også NDF her i Norge, som står for Norges Dykkeforbund, den ble stiftet allerede i 1957 og består i dag av rundt 7 500 medlemmer fordelt på 158 ulike klubber rundt i landet. NDF organiserer blandt annet konkurranse idrettene undervannsrugby, undervannsjakt og undervannsfoto i tillegg til andre aktiviteter som fridykking, sportsdykker opplæring, diverse emnekurs og andre relaterte kurs. I de ulike klubbene så drives det trim og konkurranseaktivitet, det arrangeres også klubbmøter gjevnlig, klubbturer, dykketreff og også samlinger hvor det er mulighet for å ta med familien. Det er også alltids tilgang til ulik utstyr dersom en er medlem i en av klubbene som, kompressorer, båter og klubblokaler og også diverse fasiliteter som kunne vært vanskelig å anskaffe på egenhånd.
Norges Dykkeforbund tilbyr aktiviteter som hører inn under et vidt spekter, det finnes aktiviteter fra basseng til hav, for både barn og voksne og for rekreasjon eller konkurranse.

Steder som er anbefalt for dykking

Det er såklart noen steder i Norge som skiller seg ut mer enn andre dersom en skal plukke ut noen steder som er anbefalt for dykking rundt i Norge. Den første en kan nevne er Saltstraumen, National Geographic har omtalt dette stedet som et av de ti beste kaldtvannsdykkestedene i hele verden. Saltstraumen som befinner seg i Bodø kan også skryte på seg å ha verdens sterkeste malstrøm, hver sjette time så presser 400 millioner kubikkmeter vann, med en fart på hele 20 knop seg gjennom sundet mellom Saltenfjord og Skjerstadfjord. Da dannes det store strømvirvler og disse kan faktisk bli opp til 15 meter i diameter og opp til fem meter dype.
Også området rundt Salstraumen byr på utrolig naturdykking og store fiskestimer.

Lofoten er et sted til som absolutt burde prøves ut som dykkested i Norge, det er et av Norges vakreste områder både over og under vann. I Lofoten er det Moskenesstraumen som er kjent over hele verden for dykkere, Moskenesstraumen kan by på tareskog, ulike fisk i mengder, krystallklart vann og utrolig spennende vrak som har i mange år lokket til seg dykkere fra hele verden. Når en først er i Lofoten er det jo også en mulighet for å kombinere dykkingen med mange andre naturopplevelser som foregår på land. Lofoten er blandt annet også kjent for sine hvalsafari og du får muligheten til å se spekkhoggere på nært hold.

Det er ikke kun Nordover i Norge det er vakre dykkemulighete, også på Sørlandskysten finner du spennende dykkermål, det er også kommet et kart over vrak langs kysten av Sørlandet, de ligger tett i tett langs hele kysten. Mange av vrakene er fra 2. verdenskrig og det aller mest kjente er kanskje «Seattle».

Privacy Policy