En drømmereise til Key West

key-westFlorida Keys er hjemmet til det eneste levende korallrevet i USA. Drømmer du om å dykke i Florida og oppleve en av verdens flotteste solnedganger i Key West på kvelden, kan et besøk til Florida Keys være det du har drømt om hele livet.

Her finnes et utrolig rikt dyreliv både over og under vann, men som dykker er man selvfølgelig mest interessert i det som befinner seg under vannoverflaten. Her kan du oppleve å se sverdfisk og barracudaer – for ikke å nevne utallige arter av koraller. Siden revene er så langt utenfor kysten, er du nødt til å sette av en hel dag til dykkingen, men nede på havnen i Key West finnes det nok av båter som mer enn gjerne tar deg med ut på sjøen. Dykke- og snorklingarrangørene ligger på rekke og rad. For å få en personlig opplevelse, så anbefales det å velge en av de mindre arrangørene, som også benytter seg av mindre båter.

Dykk blant skipsvrak

Enten du foretrekker snorkling eller dykking – Florida Keys et paradis for begge. Dykkere spesielt strømmer til området for å utforske Vandenberg og andre moderne skipsvrak. Her vil du også kunne dykke etter spanske gallioner, som den berømte skattejegeren, Mel Fisher, tjente en formue på. Dette er også vannsportens mekka, med alt du kan tenke deg av aktiviteter. Hos Sebago Watersports som ligger sentralt nede på havna i Key West kan du leie alt fra jetski, være med på fisketurer eller forsøke padling også, hvis du synes at det kan bli for mye dykking eller snorkling.

Alligator Reef

alligator-reefAlligator Reef ligger sør-vest for Windley Key og kjører du deg vill på veien, er det bare å se etter det over 40 meter høye fyrtårnet som ruver over stedet. Dette er et flott sted å være, både for de som ikke har dykket så mye tidligere, men også for de litt mer erfarne dykkerne. De fleste arrangører her lar deg dykke ned på mellom 5 og 10 meter. Du får mulighet til å identifisere både myke og harde koraller. Rundt deg svømmer en mengde av tropiske fiskearter. For de mer erfarne dykkerne kan man komme ned på 15 meters dyp. Alligator Reef er selvfølgelig et strengt vernet område. Man må følge med på forskjellige fortøyningsbøyer for å vite hvor man kan og ikke får lov å dykke. Men, alt i alt, det å besøke Alligator Reef er en flott mulighet til å oppleve flotte koraller.

Ting å passe på

Reiser du ut uten en arrangør er det noen forhåndsregler man bør være obs på. Spør alltid om værforholdene før du tar turen ut på sjøen. Dårlig sikt, kraftig vind og bølger er som kjent farlige, men kan også føre til skade på korallene hvis du mister kontrollen. Husk at selv den minste berøring kan skade sensitive koraller og dyr. De som foretrekker snorkling bør skaffe seg utstyr slik at man har kontroll på oppdriften, så man ikke står eller setter beina sine på noen av korallene. Det å mate fiskene når man er ute ved et korallrev er også forbudt. Besøk gjerne et turistkontor før du reiser ut, som kan gi deg en oversikt over reglene som gjelder. Det som er sikkert er at jo bedre du forbereder deg før turen, jo nærmere kommer du din drømmereise til Key West.

Privacy Policy